Aklima Takilanlar – 2

pkkDagdaki PKK’li Kardesime Mektup!

Sana yapilan haksizliklar canina tak etmis. Bu yuzden cikmissin daglara diye duydum. Birileri hep kiskirtiyormus seni ve dagdaki arkadaslarini… Olur da birileri kiskirtir diye biriktirdigin silahlar, mermiler arasinda yasiyormussun, bir elin hep tetikte. Seni kucumsuyorlarmis cunku. Irkina gereken saygiyi gostermiyorlarmis. Yok, inanki artik kucumsemiyor kimse. Gorduk gucunu. Uykuda uyuyan adami bile oldurebilecek kadar guclu(!?) ve sonuna kadar hakli(!?) mucadelene hepimiz saygi duyuyoruz artik. Eskiden  “iyy, Kurt musun?” diye yuzunu eksiterek, her Elazig’liya soran Beyaz Turkler bile degisti. Onlar da hep senin arkanda artik. Gerci bunca yildir degismeyen Beyaz Turkler, hatalarini ancak su cozum sureci ve ateskes donemi sayesinde anlamislardi ama olsun. Onlarin bi kez daha degismesi zaman alir. Sen yine senin ozgurluk mucadeleni anlamayan bu insanlara ders vermek icin kamyon yakmaya falan devam et. Arada oldurdugun ve simdi sana kizan insanlar arasinda HDP’liler ve baska Kurt kardeslerimiz bile var ama olur o kadar. Friendly fire diyorlar Amerika’da. Sorun degil. Yeter ki sen ozgurlugun icin savasmaya devam et. Politik molitik isler faso fiso… Secimle kim hukumet degistirmis, haklarina sahip cikmis ki?!?! Vahsetin hakim oldugu bir direnis ne zaman basarili olmamis ki?!?!?! Sen oldurmeye devam et. E, bu ugurda bir kac arkadasin olmus, bir kac masum insan kaynamis, nolacak? Senin cocuguna Bejewan ismini koyabilmen icin bir kac kayip verilmis cok mu? Ayy pardon, o eskidendi di mi? Neyse olsun, baska haksizlik mi yok ugruna savasmak gereken! Mesela toplum icinde hep Turkce konusmaya zorluyorlardi seni. Ayy, o da hallolmustu galiba ama ne bileyim ana dilde okul acmiyor devlet mesela size.  E, bu da dilini yasaklamak gibi bir sey sonucta. Bu ugurda bir kac bebek daha konusmaya baslayamadan babasini kaybetmis, nedir ki?

Aslinda anliyorum seni. Bana da yapiyorlar burda bazen. Ben Turkum diyince, “e biz de Italyaniz, biz de Arabiz, biz de Almaniz, biz de Pakistanliyiz, so what?” diyorlar. “Turksen Turksun, n’edek yani!” gibisinden… Yani, koskoca Turk’um, adamlarin umrunda bile degil. Tam daga cikma sebebi. Dunya globallesiyormus falan fisman. Zikkim globallesiyor. Turkum ulan ben. Turkce konusmam lazim her yerde. Yani evet, is ortaminda olmuyor, hep yabanci sirketlerle calisiyoruz. Ya da, burda yasayan baska milletler var. E, ortak dil Ingilizce olunca mecbur ediyorlar Ingilizce konusmaya. Ama adimi kisalta kisalta kirk kere tekrar ediyorum, soyleyemiyorlar. E, onlarla mi ugrasicam, mecburen, isimi cabucak halletmek icin, Tracy diyip geciyorum. Bu da hakaret gibi. Cok rencide oluyorum haliyle. Daga cikip, iki tanesini oldureceksin ki, duzgun soylemeyi ogrensinler adimi. O kucumsedikleri Turk kimmis gorsunler.

Turk cocuklu aileler var. Cocuklar, ana dillerini ogrenemeden buyuyor burda. Evde Turkce konus konus, nereye kadar. Turk okulu acmiyor ki Amerikan hukumeti. Hadi bizi gectim, Meksikalilara acin bari di mi Ispanyolca okullar? Gerci bazi Turkler Turk okulu aciyormus her yere. Ama napiyim, parayi benim irkim verecek olduktan sonra dedem de okul acar. Devlet acsin bakalim yigitse… Ben niye gonullu oliyim ozel okul acmak icin? Yani uyusturucu kacakcisi miyim, nerden bulucam o kadar parayi, di mi?

O degil de, bu Meksikalilar cok saf millet. Ulan senin topraklarina, 100-200 yil once gelmis yerlesmis Amerikalilar. Bi de utanmadan, sinirdan kacak Amerika’ya girdin diye seni sinir disi ediyorlar. Buna ragmen daga cikmiyorsun? Manyak bunlar. Gerci sivil direnisleriyle bayagi kacak Meksikaliya Amerikan vatandasligi verilmesini sagladi haytalar. Nasil yaptilar bilmiyorum. Bi kursun bile sikmadan haklarini almaya basladilar, hic aklim almadi. Politikaya falan giriyormus bazilari, oyle duydum.

Neyse, bizi bosver. Sen iyi misin, onemli olan o? Keyfin yerinde mi? Imrali, Kandil falan nasil? Bayagi international calisiyorlar diye duydum. Iyi iyi… Globallesen dunyada, Amerika, Avrupa, Ortadogu ayrimi yapmadan, hepsiyle iyi iliskiler icinde olmak sart. Gerci sen Kurt kardeslerinin haklari icin savasiyorsun, Avrupalilar, Amerikalilar falan da topumuzdan tiksinir. Ama o ayri, o ayri tabii… Teror baska, alisveris baska…

O degil de, HDP calisiyordu bayagi sizin icin… Bayagi da hukumete rakip olacak kapasiteyle gumbur gumbur geliyordu. O isin de icine ettiniz biraz ama n’apalim. Ozgurluk ve baris icin sart bunlar tabii. Ama inanir misin, hala iki arac yakmana, iki polis oldurmene takilip, su hakli mucadeleni anlayamayanlar cikiyor ya, ben de en cok ona sasiyorum.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *