Ah Su Dis Mihraklar!

dis mihraklarBiliyorum. Ben de biktim valla. Herkesin agzinda ayni laf. “Disaridaki mihraklar! Icerideki hainler”… Sanki yillardir tum Turkiye hanim hanimcik oturmus, hep birlikte papatyadan taclar yapiyorduk, birdenbire herkes bize dusman oldu. Bizim eskiden de kulak memesi kivaminda hainlerimiz, aldigi kadar dis mihraklarimiz, dahili ve harici bedhahlarimiz vardi. Zaten disaridaki mihraklar olmasa, icerideki hainler olmasa ulkeyi dedem de yonetir. Artik bahane uretmeyi biraksak da biraz da “ben nerde yanlis yaptim” desek diyorum.

Evet sagimiz solumuz dusman… Ama kimse de cikip demiyor ki: “Niye bu kadar dis mihrak bizimle ugrasiyor? Niye iceride bu kadar cok hainimiz var. Acaba bizde mi bir sorun var?” Olamaz mi? Olabilir.

Biliyorum, diyeceksiniz ki. Turkiye’nin jeopolitik onemi, bla bla… Ne jeopolitik konummus arkadas. Sanki dunyanin merkezi biziz. Herkesin derdi basi bizimle. Amerika’da sorsan degil haritada gostermek, daha Turkiye’nin bir ulke adi oldugunu bilmiyorlar. Turkiye deyince ilk akla gelen sey, Sukran Gunu yemegi… Ama bizim havamizdan gecilmiyor. Simarik ergen kizlar gibiyiz. “Herkes bize takmis. Herkes bizi kiskaniyor. “

Tamam tabii ki onemli bir konumdayiz. Bir yanimiz Ortadogu, bir yanimiz Dogu Avrupa. Ama bizim o dis mihraklar icin tek bir degerimiz varsa o da Ortadogunun hala kabile savaslarinda kalmis zihniyetiyle Avrupa arasinda bir tampon bolge olusturmak. Eger istedikleri tek bir sey varsa, o da Ortadogu’daki geri kalmisligin Turkiye’ye, ordan da Avrupa’ya sicramamasi… Terorun kendilerine daha fazla yakinlasmamasi…

Mesela bu dis mihraklar Israil’le niye ugrasmiyor? Onlardaki jeopolitik konum Kaliforniya’da yok… Bir yanlari Akdeniz sahilleri, bir yanlari Kizil Deniz. Arap petrollerine gelmeden onceki son viyaduk… Disindaki mihraklarin arasinda Allah icin bir tane seveni de yok. Amerikalilarin da milyar milyar dolar akitmasina bakmayin. Hic biri sevmiyor. (Bir de sevseler neler yapacaklar artik!)

Ama diyebilirsiniz ki, zaten mikrobun basi Israil! Peki o zaman Fas’a bakin mesela. Fas’in jeopolitik konumu bizden ala! Avrupa desen, Fas’a bizden yakin. Tas atsan Ispanya’ya dusuyor. Bizi bu kadar ozel, bu kadar dusman, bu kadar hain planlarin hedefi yapan nedir acaba? Niye gidip Fas’la degil de bizimle ugrasiyorlar sizce? Niye hic bir ulkede bizdeki kadar vatan haini, ic dusman, vs. yok?

Su video dolasiyor internette. Bu El-Kaide’yi, DAES’i, El-Nusra’yi Israil’in yarattigina dair! Inanmiyor degilim. Eminim onlar da bos durmuyorlardir. Ama Allah askina soyleyin, bizim birbirimize dusmek icin Israil’e ihtiyacimiz mi var? Bizde dusmanlik first-come first-serve kapis kapis gidiyor. Birbirimizden nefret etmekten haz aliyoruz sanki. Aaa, bu herif dinci, aa su herif yobaz, aa bu adam oruc tutmuyor, aa, su herif icki iciyor, aa bunun basi kapali, ooo bunlarin evinde yilbasi agaci var, aa bunlar Alevi, aa su adam ateist laflarindan her hangi birini en az hayatinizda bir kere duyduysaniz, demek ki Israil ajanlari yattiklari yerden para kazaniyor. Onlara da yazik. Dusunsenize is tatmini sifir. Iki ajanlik yapacaklar, ona bile firsat vermiyoruz. Bir iki ver gazi… Zaten adam dovmek bizim isimiz. Yilbasi kutlamasi basmak bizim isimiz. Biz derken, Turkiye’yi degil, butun Ortadogu’yu kastediyorum. Biz yine iyiyiz. Yusuf Islam’in gitar calmaya baslayinca kac olum tehdidi aldigini biliyor musunuz? Neymis, muzik harammis. Kime gore haram? Sen kendi inandigin seyin dogru oldugundan nasil bu kadar eminsin? Kaldi ki dogru bile olsa, sana ne! Sen calma gitar. Muzik dinleme. Adam Cat Stevens yaa. Gitar calmasin, insaatta mi calissin? SANA NE?Turkiye’de bir barda icki icenleri dovduler. Twitter’da, adamin biri “Islam’da emribilmaruf nehyi anil munker diye bir sey var, yanlis yapani uyaracaksin” diye bana dayak atanlari savundu. Haspam bir de en buyuk Musluman benim diye kibrinden gecilmiyor. Bildigin gonullu Israil ajanisin haberin yok be! Sen varsin diye Israil dis mihrakliktan erken emekli oluyor arkadasim.

Peki bunun cozumu var mi? Evet. Ben empiric verilere dayanarak, size kesin cozumun ne oldugunu soyleyeyim. Her sey imamda bitiyor. Hani bizde guzide bir laf vardir. Imam, icindeki bazi amonyak ve hidrojen sulfat molekullerinin havaya karismasina izin verdiginde cemaatin bagirsak hareketlerinin kontrolden cikmasiyla alakali olan soz… Iste problem de, cozum de burada. Imam derken liderlik pozisyonundaki herkesi kastediyorum.

Size Amerika’dan ornek vereyim. Trump’in secim kampanyalarinin en can alici soylemi, Muslumanlarin Amerika’ya girisini yasaklamakti. Bunu soylediginde bazilari cok elestirdi. Butun muslumanlari terrorist kategorisine koyuyor, nefret tohumlari ekiyor, vs. diye. Fakat, Trumpcilara gore, bu lafta hic bir sorun yoktu. Cunku Trump sadece radikal Muslumanlari kastetmisti. Ulkemize terror bulasmasin diye boyle bir onlem almak gerektigini dusunmesi normaldi. Fakat o oyle olmuyor iste… Vasat bir adam degil, koskoca Amerika’nin Baskan Adayi soyluyor bunu. Sonuc ne oldu? Amerika’nin butun Hill Billy’leri ve Red Neck’leri (cahil cuhela, az gelismis insanlari) “Trump bile bunu soyluyorsa bize hersey mubah” diyerek hurraa Musluman avina ciktilar. Muslumanlar 11 Eylul’den sonra gormedikleri dusmanligi, Trump’in bu lafi yuzunden gordu. New York’ta Cumadan cikan bir imami caminin onunde silahla vurdular. Basortulu iki genc kizi ve birinin esini evlerine girip oldurduler. Kadinin birinin basortusune sigara atip yakmaya calistilar. Velhasili, secim kampanyasi basladigindan beri Muslumanlara karsi saldirilar neredeyse % 150 artti. Bunlarin dis mihraki da yok. Hatalarini sahipleniyor insanlar… Simdi bunun bizimle ne alakasi var diyeceksiniz? Bizde de ayni seyler oldu. Liderlik pozisyonundaki insanlar kendi milletinden bahsederken “biz” versus “onlar” dedikce, herkesin birbirinin agzini burnunu dagitasi geldi. Insanlarin hayat tarzina yapilan her elestiri, bizim kendi Hill Billy’lerimize ve Red Neck’lerimize her turlu saldiri icin yesil isik yakti. Bize karsi onlar soylemini bazi asiri laikler kullanmadi mi? Onlar da kullandi. Cunku laik de olsa Ortadogulu Ortadoguludur. Bir cok Hill Billy’nin de yolda gordugu her basortulunun sacini basini yolasi geldi. Simdi boyle bir ortamda bana soyler misiniz dis mihrak bize ne yapsin? Biz onlar icin o kadar verimli calisiyoruz ki, adamlar bedavadan dis mihrak fonundan bonus ustune bonus aliyor. Bizim Twitter troll’lerimiz on ajanin on gunde yapacagi isi bir Tweet’le bes dakikada yapiyor.

Simdi Turkiye’nin liderlerine sesleniyorum. Su anda agzinizdan cikacak tek bir lafa bakan , ol desen olecek vatandaslarla dolu bu ulke. Nolur, biraz da pozitif mesajlar verin insanlara. “Oynaya oynaya gelin cocuklar. El ele el ele verin cocuklar” falan diyin. Kadinlara “ne guzel kahkaha atiyorsunuz, Allah sizin nesenizi eksik etmesin” diyin. Hamile kadinlara “iyiki de sokaklarda sizi goruyoruz, 3 cocuk olmasin, 2 olsun ama siz yeterki eve kapanmayin” diyin. Ne bileyim Noel Baba sevmiyorsaniz, Nasreddin Hoca kiliginda cikin, “hepinizin yeni yilini kutlarim, alin size benden tanesi 4 TL den 100 dolar yilbasi hediyesi” diyin.

Siz sevgili radikal laikler… Bu laik lafini da hic sevmiyorum. Sanki laikler laik de geri kalan herkes seriat istiyor! Istemiyor kardesim. Turk insani istemiyor. Siz de biraz relax olun artik. Iki milletvekili densiz bir laf etti diye butun Turk milletini dusman safina ittirmeyin. Basortulu kizlarin skinny jean’li fotograflarini paylasmanizin, kimbilir hangi az gelismis ulkenin sapik imaminin goruntulerini tweet etmenizin kimseye bir faydasi olmuyor. Siz de cikin meydanlarda protestolariniza “Demedim mi, demedim mi” ilahisiyle falan baslayin. Ben taa Ohio’lardan gerim gerim gerildim gozunuzu seviyim. Biraz yumusatin su ortami Allah askina…

Bakin az once bir mesaj aldim. Daha once Musluman ulkelerde hayvanlara cok kotu davranildigindan sikayet eden Amerikali bir arkadasim, “God Bless Turkish People” (Allah Turk milletini korusun) diyerek bana bunu gondermis. Iste biz ozunde boyle guzel insanlariz… Bir de su “oz” mihraklarimizdan kurtulsak … (Amin!)

http://www.boredpanda.com/shops-help-stray-animals-istanbul/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *